24 Aralık 2015 Perşembe

Prefabrik Ev Temeli (Zemin Betonu) Nasıl Yapılır? Nasıl Olmalı

    Zemin Betonu yani temel atma işlemi yapımı arsa üzerine prefabrike evinizin projesine göre atılmalıdır. Aşağıda detaylı şekilde prefabrik ev temeli nasıl yapılır, Prefabrik ev temeli nasıl olmalı , Söz konusu Prefabrik Ev zemin betonu maliyeti ne kadar yüksekliği nasıl olmalı gibi bir çok konuda bilgi içeren başlıklar mevcuttur. İlgili başlıkların altındaki açıklamaları dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.

Prefabrik Ev Zemin Betonu Nasıl Atılmalıdır

      Prefabrik Ev Temel maliyeti evinizin büyüklüğüne göre değişmektedir. Evinizin hangi açıya göre baktığı hangi büyüklükte olduğu ve balkon yada yüksek bahçe büyüklüğünün ne kadar olacağına göre bu betonun büyüklüğü değişebilmektedir. Ortalama olarak genel hatları ile dikdörtgen hatlarında olsa da sıra dışı estetik ev modelleri için bu beton farklı şekillerde de olabilmektedir. Fakat bir önerimiz olsun bu betonu biraz geniş yapmak yüksek bahçe alanınızı genişletmek adına faydalı olacaktır. Arsa probleminiz yok ise biraz geniş olması çok iyi olur projeyi yapan firma ile görüşmeden temel planında oynama yapmak pek doğru olmayacaktır. Ayrıca temeli yerden yüksekliği konusunda yine yüklenici firma ile konuşarak yerden bir miktar yüksek olarak temel atmanız evinizin hem görünümü hem su ve kar yığınları ile alakalı olarak faydalı olacaktır. Fakat yüksek zemin betonu size fazladan maliyet anlamına gelmektedir. Daha yüksek temel için daha fazla çimento kullanılması gerekir.

Prefabrik Ev Zemin Betonu (Temeli) Nasıl Atılır


   Sıra Temeli yapmaya geldi. Öncelikle bu iş için usta tutmayacaksanız temel atma konusunda bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken noktalar var. Öncelikle zeminin sağlamlığını test ettirmelisiniz gerekir ise özel malzemeler kullanarak zemin doldurulması yapılması gerekmektedir. Özellikle çift kat (2,3,4) gibi çok katlı prefabrike yapılar için zeminin sağlam olması çok önemli. Daha sonra zeminin eğiminin sıfıra indirilecek şekilde bir temel iskeleti oluşturulmalıdır. Bu iskelet genelde kereste malzemeleri ile oluşturulur. Daha sonra içerisine çelik ve demir güçlendiriciler ile bir iskelet daha oluşturulur ve daha sonra çimento dökülür. Üzeri güzelce düzlendikten sonra ise kurumaya bırakılır. Kuruma işlemine bırakılmadan önce zeminin tam anlamı ile düz olduğundan emin olmalısınız Ayrıca zeminin büyüklüğü konusunda ise kesin ölçümleri yapmadan iskeleti oluşturmak yanlış temel atılması anlamına gelir. temelin bazı noktalarında krişler ve prefabrik yapının temele oturmasını sağlayacak krişler bırakılmalıdır. Eğer usta değilseniz bu işi yapmamanız önerilir. Sadece düz beton gibi görünse bile bu iş oldukça zor ve ince hesaplama gerektiren bir işlemdir.

Zemin betonu konusunda alttaki video size ön bilgi verebilir. 




Videoda İşlemler Sırası İle

  1. Zemin düzeltiliyor
  2. Zemin dolduruluyor (Sağlamlık için gerekli)
  3. Temel iskeleti oluşturuluyor
  4. TEmel için çelik ve demir iskelet oluşturuluyor
  5. Temel atma işlemi gerçekleştiriliyor
  6. Ve son olarak prefabrik ev montesine başlanıyor

Prefabrik Ev zemin betonu maliyeti Ne Kadar Tutar


    Prefabrik ev zemin betonu maliyeti konusunda size kimse net bir rakam veremez. Bu rakam ile alakalı olarak fiyat vermek için evin metrekaresi yapılacak zeminin cinsi temel yüksekliği gibi birçok bilgi gereklidir. Ustamız size ortalama fiyat çıkarabilir;

Ustamız ve Editörümüz Sorularınıza Aynı gün içinde cevap vermektedir.

Prefabrik ev için temel yapma ne kadar tutar sormak için aşağıdaki bilgilerleri yorum kısmına yazınız
aynı gün içinde cevaplandırılacaktır
  • Ev Kaç Katlı Olacak
  • Ev Kaç M2 Olacak
  • Ev Kaç oda Olacak
  • Evin Yapılacağı zemin nasıl bir zemindir
    Bu bilgiler ile beraber sorularınızı yorum kısmına yazarsanız aynı gün içinde ortalama ne kadar tutar bilgi verebiliriz. 

    Prefabrik ev temeli nasıl olmalıdır, Nasıl yapılmalıdır gibi sorularınız haricinde sitemizde prefabrik ev ile alakalı tüm bilgilere erişebilirsiniz. Tüm yönleri ile Prefabrik Evlerin Avantajları ve Dezavantajları konusmuza göz atmak için buraya tıklayınız

    Ayrıca prefabrik harici tüm hazır ev çeşitleri ile alakalı tüm sektörel bilgileri sitemiz üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.

22 yorum:

  1. eskil68konya4220 Mart 2016 04:13

    4 oda antre mutfak ve banyo-tuvalet 130 m2 tek katlı zemini sert arsama prefabrik ev yaptırmak istiyorum. Temel yapma maliyeti ne olur? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sitemizde zemin betonu maliyetini detaylı olarak anlattığımız sayfamız mevcuttur. tüm bilgileri oradan edinebilirsiniz.

      Sil
  2. 64 metre kareye tek katli bir ev yapacagim temeli nasil yapacagim iskelerini kendim caktim. 35 cm yuksekliginde sirasiyla nasil yapmam gerekiyor. Yani ilk once topragin uzerine demir iskelet, sonra taslarla doldurup beton mu atmaliyim, yoksa ilk once taslarla doldurup uzerine demir iskeleti doseyip beron mu atmaliyim tsk ederim. İrfan

    YanıtlaSil
  3. 64 metre kareye tek katli bir ev yapacagim temeli nasil yapacagim iskelerini kendim caktim. 35 cm yuksekliginde sirasiyla nasil yapmam gerekiyor. Yani ilk once topragin uzerine demir iskelet, sonra taslarla doldurup beton mu atmaliyim, yoksa ilk once taslarla doldurup uzerine demir iskeleti doseyip beron mu atmaliyim tsk ederim. İrfan

    YanıtlaSil
  4. 21 metrekarelik tek katlı bir konteyner ev için temel atmanın maliyeti yaklaşık olarak ne kadar olur? Cevabınız için şimdiden teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. altı adet varillin içine demir ayak yerleştirip beton ve taş doldurmanız yeterli olacaktır. sonra varilleri istenilen ölçüde yere gömebilirsiniz.

      Sil
  5. Kolay gelsin. Tek katlı 80metrekare prefabrik yaptıracağım. 2+1 şeklinde verandali.Evi yaptıracağım zemin düz bir zemin. Temel maliyeti ne kadar tutar

    YanıtlaSil
  6. 1+1 net kullanım alanı 80 m2 mutvak tuvalet

    YanıtlaSil
  7. 120 m2 2 katlı 3+1 prefabrik yapmak istiyorum zemini düz sizce ne kadar tutar

    YanıtlaSil
  8. Iyi günler 60 metrekare prefabrik ev için etrafı ile birlikte 110 metrekare taban betonu kaca cikar saygılarımla

    YanıtlaSil
  9. Iyi günler 60 metrekare prefabrik ev için etrafı ile birlikte 110 metrekare taban betonu kaca cikar saygılarımla

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar, ev 2 katlı, 120m2(zemin 68m2), arazim 150m2 ve sert bir yapıda dağlık alanda. Toplam maliyet ne kadar tutar ?

    YanıtlaSil
  11. Hiçbir soruya cevap vermemişsiniz. O zaman niye aynı gün cevap verilir diye yazdınız anlamadım.

    YanıtlaSil
  12. CEVAPLAR SÜPER ÇOK BİLGİ ALDIK

    YanıtlaSil
  13. Binaların görselliği güzellik için öncelik çevre düzenleme işleri yapılmaktadır.
    Bunun önde gelen bahçe duvarıdır bahçe duvarının estetik ve modern yapılarak hem göze hemde çevre estetik katar.
    Bununla alakalı daha fazla bilgi için vereniz

    YanıtlaSil
  14. Karaman ilinde düz bir arsa üzerine 205 metrekarelik tek katlı (yaklaşık 21m*11m boyutlarında)ev yapmayı düşünüyorum(yerden 1m yükseklikte). Evin çevresinde de yürüme alanı olacağı düşünülürse temel maliyeti ne olur acaba?Teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. 51m kafe ve 40 cm yükseklik fiyat nedir

    YanıtlaSil
  16. Selam 21 m2 konteyner icin zemin yapmak istiyorum toplam 60 m2 yapicam zemimi kaca mal olur tşkr kolay gelsin

    YanıtlaSil
  17. 65 metrekare 2 katlı temeli kaç lira tutar

    YanıtlaSil
  18. Prefabrik 80 m2 tek kat 3+1 amerikan mutfak hafif eğimli arsanın subasman maliyeti ve toplam ev maliyeti ve model seçenekleri nedir acaba?

    YanıtlaSil
  19. Tek katlı 3+1 80 m2 amerikan mutfak yer hafif egimli.subasmanı fiyatı ve toplam ev maliyeti ile ev model seçenekleri nedir acaba?

    YanıtlaSil
  20. 125 m2 hafif celik trk katli yapi icin 50 cm beton dusunuyorum ne kadar dolgu ne kadar beton demir falan soylermisiniz

    YanıtlaSil