31 Ekim 2016 Pazartesi

Arsaya Ev Yapma Maliyeti Hesaplama, (Kaba İnşaat M2)

    Bir çoğumuz şehirin hemen dışında bağ evi, müstakil bir hafta sonu evi yada köyümüzde bulunan arsamıza ev yaptırmayı düşünüyoruz. Ya şehrin içindeki arsanıza. Bugun sizlere bu konumuzda inşaat m2 maliyetleri hakkında bilgiler vereceğiz.

    Örnek olarak 100 m2 inşşat maliyetleri ortalama olarak ne tutar hesaplayalım. Öncelikle kalem kalem giderlerimizi sıralamamız gerekiyor.


1 - Zemin Harfiyat Maliyeti
2 - Zemin Destekleme Maliyeti
3 - Temel Maliyeti
4 - Kaba İnşaat Maliyeti
5 - İnce İnşaat Maliyeti
6 - Usta İşçilik Giderleri
7 - Bahçe Düzenlemesi
8 - Mobilya Dekorasyon
9 - Resmi Huhusi İş Harcamaları
10 - Son Harfiyat Ücreti

    Görüldüğü üzere bir arsaya ev yaptırmak ne kadar tutar diye düşündüğünüz zaman bu 10 kalem gideri toplamanız gerekir. Genelde insanlar hesap yaparken sadece kaba inşaat maliyetini hesaplarlar, üstüne usta ucretlerini de katarlar. Ve çıkan sonuç gerçek maliyetin yarısı kadar olur. Bunun sonucu olarak da yarım kalan inşaatlar yada ev yapımına başladıktan sonra çekilen büyük maddi sıkıntılarla sonuçlanır. Siz de bu durumda olmamak istiyorsanız aşağıda yukarıdaki 10 kalem maliyeti tek te açıklıyoruz. Sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim. Kaba İnşaat Maliyeti Nasıl Hesaplanır

Arsaya Ev Yapma Maliyeti Hesaplama

1 - Zemin Harfiyat Maliyeti : Zemini temel atılmına uygun hale getirebilmek için kepçe ile hazırlık yapmanız gerekmektedir. Kepçenin çalışacağı her saatin ücreti sizin için bir gider kalemidir. Ayrıca kepçenin çalışırken çıkardıgı harfiyat kumu atık olarak nakliye kamyonları ile atılması gerekir. Bu da her kamyon başı size maliyet demektir. 

2 - Zemin Destekleme Maliyeti : Zeminini yumuşak ve ev yapımına uygun değil ise yada rampa yamaç gibi yerde ise zemini destekleyecek işlemler yapılması gerekir. Her ev için gerekli değildir. İsteğe bağlıdır.

3 - Temel Maliyeti : Temel deyip geçmemek gerekir. Büyük oranda maliyet gerektiren evin en önemli ve en çok özenilmesi gereken kısmıdır. Özellikle deprem bölğesinde iseniz temel kısmına özel önem vermelisiniz.


4 - Kaba İnşaat Maliyeti Hesaplama : Bu adımda temelin üstüne kolanlar çatı ve duvarlar için yapılan tüm işlemler kaba inşşat içerisine girecektir. 4. Adımdan sonra evinizin genel görünümü artık netleşmeye başlar. Evin büyüklüğüne ve kat sayısına bağlı olarak maliyet hesaplanabilir. Aşağıdaki yorum kısmından bize evin özelliklerini yazarsanız maliyet konusunda bilgi verebiliriz. 

5 - İnce İnşaat Maliyeti : İsmi ince olmasına rağmen en çok nakit çeken kısım belkide burasıdır. Islak Zeminler İç Dolaplar Isı yalıtımlı camlar, dış kapı derken emin olun büyük oranda bir kaynak ayırmanız gerekecektir. Bu hesabı yaparken kullanacagınız malzeme çeşiti. Tercihler ve kalite durumu maliyeti etkilecektir. 

6 - Usta Gideri : Bu işi yaptıracağınız ustalar için günlük ücret ödemeniz gerekir. Ev ne kadar hızlı tamamlanırsa o kadar maliyetininiz düşük olacaktır. Bu sebeple kaliteli ve işinin ehli ustalarla çalışmak maliyeti düşürür. 

7 - Bahçe Düzenlemesi : İstege bağlıdır fakat herkez güzel bir bahçesi ve bahçesinde oturup çay içeceği bir kamelya olsun ister. Ağaçlar ve çim de ektirebilirsiniz. Ayrıca evinizin etrafına çit yada duvar örmek isteyebilirsiniz. Tüm bunlar için de bir kaynak ayırmalısınız.

8 - Mobilya : Evinizin içini de döşemeniz lazım, mevcut fazldan mobilyası olanlar şanslı, fakat hiç mobilyanız yok ise bu da sizin için bir gider kalemi olarak karşınıza çıkacaktır.

9 - Resmi İşler : Tabu işlemleri, elektirik, su, doğalgaz abonelikleri yapı ruhsatı, belediyeden inşaat izni derken resmi harç ve vergiler ödemek zorundasınız. Bu abonelik ücretlerine de belli kaynaklar ayırmalısınız. Evinizin kat sayısı büyüklüğü ve belediye yönetmelikleri ile evin yapıldıgı arsa cinsleri bu maliyeti etkiler. Daha net bilgi almak isterseniz yorum kısmından bize sorularınızı iletin.

10 - Son harfşyat : Artık eviniz tamam demektir. Ev yapımından ortaya çıkan pislikleri attırmak için son kez kamyon tutmak ve para ödemeniz gerekemekte. Fakat sorun değil artık bu sizin son ödemeniz olacak. Hayırlı olsun.

Bize Sorun !

Tüm maliyetleri hesaplarken yardım almak isterseniz aşağıdaki yorum kısmını kullanarak bize soru sorabilirsiniz. Editörümüz sorularınızı aynı gün içinde cevaplayacaktır.
<

5 yorum:

  1. Arsaya ev yapmanın maliyeti hakkında bilgi almak isteyenler buradan bizlere ulaşabilirler, yaptırnmak istediğiniz evin metre kare kat ve teknik özelliklerini yazınız.

    YanıtlaSil
  2. İyi günler ben varolan evi yıkıp yerine bodrum + dükkan + 4 kat yapmak istiyorum bunun maliyeti bana kaça patlar

    YanıtlaSil
  3. düz bir yapıya sahıp cadde uzeri bir arsamız var 225 m2 150 m2 ev olacak 2 dükkan üstüne 3 kat ev yaptırmak istiyoruz. plan projesi çıkmadı daha cevap verirseniz seviniriz.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar. 115 metre karelik ev izni olan 2 kat imarlı arsanın en uygun maliyeti ne okur acaba.teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Merhaba. Arsam üzerine 100 m2 taban alanlı dubleks + çatı katı yaptırmak istiyorum. Orta kalite işçilik ve orta kalite malzeme çatı projeler oturum izni tapu vs.herşey dâhil maliyeti kalem kalem yazabilir misiniz. Ya da nasıl hesaplayabilirim. Yani sadece atsam ve onun tapusu var.

    YanıtlaSil