6 Kasım 2016 Pazar

Köye Ev Yaptırmak Kaça Mal Olur, Maliyeti

Köye Ev Yaptırmak Kaça Mal Olur


Ev yaptırmak isteyenlerin birçoğu sürekli aynı hataya düşmektedir. ev yaptırma kaça mal olur hesaplarken kaba inşaat maliyetini hesaplarlar. Bu da ön hesapta maliyeti düşük iken uygulamaya geçildiğinde hesaplanan miktarların çok üzerine çıkılmasına sebep olur.

Bu durumu yaşamak adına köye ev yaptırmak kaça mal olur konumuzu Yedi Madde halindeki gider kalemlerine bölüp maliyeti hesaplayacağız.

Köye Ev Yapımı İçin 7 Kalem Gider ;

  1. Zemin Düzleme Ve Harfiyat Giderleri
  2. Temel Giderleri
  3. Kaba İnşaat Giderleri
  4. İnce İnşaat Giderleri
  5. Bahçe Ve Çevre Giderleri
  6. Resmi Harç ve Vergi Giderleri
  7. Dekorasyon Giderleri

Bu giderlerin nasıl hesaplanacağına dair bilgiler ise aşağıda sırası ile verilmiştir. Kendi hesabınızı kendiniz çıkartmak için tüm maddeleri tek tek inceleyiniz.

1) Zemin Düzleme ve Harfiyat.

Köye ev yaptırmak kaça mal olur hesaplamak istiyorsanız işe önce zemin düzeltme ile başlamanız gerekiyor. Ev yaptırmak istediğiniz arazinin düz ve temel atımına uygun olması gerekiyor. Bunun için kepçe ve kamyonlar kiralamanız gerekecektir. Zeminin durumuna göre ise maliyet değişecektir. Düz bir arazi ile yamaç bir arazinin maliyeti daha farklı olacaktır. Fiyatını etkileyen bir başka değişken ise kayaç yapıdır. Çok kayaç bir yer ise maliyet artabilir.

2) Temel Giderleri


Her evin en önemli yeri temelidir. Temel ne kadar sağlam ise ev de o kadar sağlam olacaktır. Ülkemiz deprem bölğesi, bunu dikkate alarak ev yaptıracağınız yer deprem riski fazla bir yer ise temele ayrıca önem vermelisiniz. Temel evin büyüklüğüne ve kat sayısına göre farklı maliyetleri olabilir. Temel İle İlgili Detaylı sayfamızı inceleyebilirsiniz

3) Kaba İnşaat


Köye ev yapma Kaça mal olur sorusunda tek doğru hesaplanan şey kaba inşaat maliyetidir. Bu kategori içerisinde tugla, demir, çatı malzemeleri, kapı pencere gibi ahşap doğrama malzemeleri, çimento boya ve usta giderleri bu kalem içerisinde sayılabilir. Ama toplam maliyetin sadece %40 ı kaba inşaata gider. Yani kendi kendinize çıkardığınız maliyet gerçek maliyetinin sadece %40'ı olacaktır.

4) İnce İnşaat


Bu gruba lamine parke, duvar kaplamaları, banyo ve mutfak ıslak zemin kaplaması, çelik kapı, çevre duvar örgüsü bahçe kamelya vb gibi maliyetleri ince inşaat maliyeti olarak hesaplayabilir. Adı ince fakat harcanan paralar hiç de ince değil, Evin inşaatı bittikten sonra başlayacağınız bu işlemler detaylı olarak zevke ve isteğe göre yapılacakların çıkarılması ile hesaplanabilir.

5) Bahçe Ve Çevre


Bu isteğe bağlıdır. Yapımı zamana da yayılabilir. Fakat her şey dört dörlük olsun diyenler için hesaplanması gereken giderlerden biridir. Köy evi genelde bahçesinde bir ekili dikili alan olan yerlerdir. En azından küçük bir meyve bahçesi için maliyetinizi hesaplamalısınız.

6) Harç ve Vergi

Her evin yapımında belediyeden imar izni alınır, ayrıca yapı ruhsatı elektrik ve su abonelikleri gibi birçok remi kuruma müracaat etmeniz gerekiyor. Tüm bu müracaatlarda harçlar, damga vergileri, güvence bedelleri ödemek zorundasınız. Köye ev yaptırmak kaça patlar hesaplamak istiyorsanız resmi işler için harcayacağınız ücretleri de hesaba katmanız gerekiyor.

7) Dekoratif İşler.


Köy evlerinde genelde tercih edilmez. Fakat bazı kişiler köyde yazlık tarz bir ev istedikleri için onlar bu gidere kaynak ayırmak zorundadırlar. Siz eğer bu gereksinimi duymuyor iseniz bu kalem gideri için hesaplamaya katmanıza gerek yoktur.


Maliyetiniz Ne Kadar Olur? Bize Sorun!


Köye Ev Yapmak Ne Kadara Mal Olur hesaplarken yardım almak istediğiniz noktalar olur ise sorularınızı bizlere iletebilirsiniz. Sormak istediğiniz sorularınız için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz. Yorumlarınız Editörlerimiz tarafından günlük olarak cevaplanmaktadır.

►İlgili Yazı: Prefabrik evde oturanların yorumları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder